Han går fra kraftbransjen til toppjobb i Frøy

Nyheter
0

Arnt Solem er ansatt som direktør for forretningsutvikling og innovasjon i Frøy. Han startet i jobben i januar, og kommer fra stillingen som administrerende direktør i Fosenkraft.

Solem har vært direktør i 11 år i Fosenkraft. Før det har han mange års erfaring fra oljebransjen i ulike lederstillinger og selskaper, blant annet Altera Infrastructure (tidligere Teekay) og PGS – med hele verden som arbeidssted. Solem omtaler Frøy som sin drømmearbeidsgiver, og gleder seg til å bli bedre kjent med organisasjonen.

– Jeg har vel tidligere uttalt at hvis jeg skulle skifte beite, så måtte det bli et selskap som Frøy. Jeg liker historien fra gründertilværelse til å være et framoverlent og engasjert børsnotert selskap, med verdier som gjenspeiler mine egne. Frøy betyr mye for mange langs hele kysten, og den reisen vil jeg være med på, forteller Solem i en pressemelding.

Grep
Stillingen Solem går inn i er nyopprettet. Administrerende direktør Tonje Foss forteller at ansettelsen er et strategisk grep for å jobbe målrettet mot fastsatte mål innen bærekraft og utvikling.

– Vi er svært glade for at Arnt blir leder for vårt arbeid med forretningsutvikling og innovasjon. Vår ambisjon er å fortsatt være den ledende og foretrukne leverandøren av effektive og bærekraftige tjenester innen vårt segment. Arnts bakgrunn styrker Frøy med kompetanse og erfaring som vil være svært relevant for selskapets utvikling de neste årene sier Tonje Foss.

«Gåsø Høvding». Foto: Frøy

Solem får blant annet ansvar for nybygg og oppfølging av disse. Frøy har hatt en offensiv satsing på nybygg de siste årene, og har økt kapasiteten på flåten sin betydelig. En viktig del av denne satsingen er fokuset på bærekraft og elektrifisering. Målet er at alle nye fartøy i Frøy skal utvikles med batteri eller dieselelektrisk fremdrift, og mange eldre fartøy har også blitt oppgradert med en grønn pakke.

Utslipp
– Elektrifiseringen vil fortsette med full styrke. Her ønsker vi å ligge frampå sammen med leverandører, verft og kunder. Vi ser allerede at satsingen har bidratt til at vi har redusert CO2-utslippene og dieselforbruket betydelig. Samtidig har dette gitt postive utslag for både arbeidsmiljøet og fiskehelsen, noe som er svært viktig for oss, sier Solem.

– Frøy har veldig mange gode utviklingsprosjekter som ble påstartet før jeg kom inn. Dette skal vi videreføre. Det skjer det mye på teknologisiden, som kan forbedre og erstatte noen av dagens løsninger. Vi ønsker å være i front på denne utviklingen. Alt vi utvikler oss på skal skape merverdi for både kunden og oss, spesielt med tanke på bærekraftige løsninger som ivaretar fiskevelferden på best mulig måte. Vi skal sørge for alltid å være aktuell og dermed den foretrukne leverandør, partner og arbeidsgiver, avslutter Solem.