Han blir ny toppsjef i Scanbio

Nyheter
1090

Kamel El Khaloui er utnevnt til ny konsernsjef i ScanBio Marine Group.

Han etterfølger John Binde som fortsetter i selskapet i rollen som arbeidende styreleder etter fire og et halvt år som kosnernsjef.

Utnevnelsen trer i kraft fra 1. januar 2020, ifølge en pressemelding fra selskapet.

– Jeg er svært glad for at Kamel har tatt denne utfordringen. ScanBios vekst og miljømessig bærekraftige forretningsmodell tiltrakk seg flere talentfulle eksterne kandidater til stillingen, men vi er svært fornøyde med å kunne rekruttere en fra ledergruppen. Vi har gjennomført en grundig rekrutteringsprosess hvor styret har vært ute etter den beste kandidaten til å lede ScanBio videre. Kamel har en sterk kommersiell bakgrunn fra selskapet og han har svært god kjennskap til ingrediensmarkedet og sjømatsektoren, noe som kvalifiserer han for å levere på våre strategiske planer. Han har vært salgssjef i fem år, og representerer således kontinuitet. Det er også en styrke for selskapet at John Binde fortsetter som arbeidende styreleder etter å ha levert vekst for ScanBio siden 2015. Styret ser frem til å jobbe med han og Kamel i tiden fremover, sier styreformann David Buckeridge.

Før El Khaloui begynte som salgssjef hos ScanBio, arbeidet han i proteinhydrolysesektoren for Diana Group Symrise, fra 2006 som FoU-sjef, og fra 2009 som salgssjef. I 2013 ble han ansatt som salgs- og produktutviklingsdirektør for ATM, en stor europeisk leverandør av kjæledyrfôr, der han håndterte massedistribusjon til det europeiske dagligvaremarkedet samt spesialdistribusjon.

Den nye Scanbio-sjefen har en mastergrad i «Food Science and Agrobusiness». Han er fransk statsborger og bor i Trondheim.

– ScanBio har vist sterk utviklingsevne innen sjømat- og fôringredientssektoren. Jeg er stolt over hva selskapet har oppnådd, og er ydmyk og svært motivert for å bidra til fortsatt vekst og utvikling sammen med ScanBios ansatte og forretningsforbindelser. Konsumenters økende fokus på sjømatsektorens miljømessige fotavtrykk bidrar til endringer i markedet, og jeg er overbevist om at ScanBio vil spille en nøkkelrolle her, sier Kamel El Khaloui.

Kamel El Khaloui

– Jeg er svært glad for at Kamel tar over ledelsen i ScanBio, og ønsker å gratulere han med utnevnelsen. Han har god kjennskap til hele selskapet og jeg er overbevist om at han er den riktige personen til å lede selskapet videre. Jeg ser nå frem til å fortsatt jobbe tett med Kamel og hans ledelse, men i en ny rolle som arbeidende styreleder, sier John Binde.

ScanBio Marine Group er en ledende norsk produsent av fôringredieser fra oppdretts- og fiskerinæringen. Selskapets adresserer en økende global etterspørsel etter marint protein og fiskeolje. ScanBio Marine Group har hovedkontor i Trondheim, og fabrikker i Botngård, Lysøysund og Selva, og driver en flåte med skip langs hele norskekysten. Sluttproduktene til ScanBio selges til kunder over hele verden. ScanBio eies av det amerikanske PE-fondet Paine Schwartz Partners.