Han blir ny teknologidirektør i AKVA group

Nyheter
1041

Espen Fredrik Staubo (58) tiltrer stillingen 11.mars. 

I sommer takker AKVA groups nåværende teknologidirektør Trond Severinsen av etter mer enn 25 år i selskapet. I den forbindelse har AKVA group vært på jakt etter hans erstatter, og valget har falt på Espen Fredrik Staubo.

Staubo har en doktorgrad i kjernefysikk fra Universitetet i Bergen. Han har lang og bred ledererfaring fra en rekke internasjonale bedrifter, inkludert McKinsey, Elkem og Elopak.

I perioden 1997 til 2005 jobbet han for Stolt Sea Farm med ansvar for deres europeiske virksomhet. Han har også vært direktør for det USA-baserte akvakulturselskapet Low Salinity, hvor han ble engasjert for å bygge opp selskapets landbaserte sjømatproduksjon.

– AKVA group har vært en pioner og teknologidriver i havbruksbransjen gjennom mer enn 45 år. Vår evne til å tilby innovative løsninger som åpner nye muligheter for bransjen, effektiviserer arbeidshverdagen og fremmer god fiskevelferd, er et helt sentral for at vi skal lykkes med målene vi har satt oss. Her får Staubo en meget viktig rolle framover. Med hans kvalifikasjoner er jeg trygg på at vi fortsatt vil sette vårt preg på bransjen og vi gleder oss til å få ham med på laget, sier konserndirektør Hallvard Muri.

– AKVA group er et spennende selskap med solid ståsted i bransjen. Selskapet er for øyeblikket inne i flere lovende utviklingsløp og legger bærekraftig utvikling til grunn for all innovasjon. Dette utgjør en solid base med stort potensial som jeg gleder meg til å være med og utvikle videre, sier Staubo.