For et år siden var sykefraværet ved Grieg Seafood på Simanes oppe i 14 prosent. Etter at fabrikksjef Roger Pedersen innførte norskkurs og varm lunsj, i bedriften som sysselsetter ansatte fra hele 14 nasjoner, er fraværet halvert, melder Highnorthnews.com.
I likhet med andre bedrifter i fiskeindustrien, hvor det gjerne er mye utskiftinger i arbeidsstokken, begynte sykefraværet ved lakseslakteriet å utgjøre et problem i fjor.
De ansatte ble tatt med på råd, og tilbakemeldingene var mange. Varm lunch og språkkurs var blant forslagene, og det – visste det seg – var det flere som godt kunne tenke seg.
I høst startet første språkkurs opp. Ifølge fabrikksjef Roger Pedersen har tiltaket så langt vært en suksess.
– Det er noe med at man gjør dette sammen med kollegaer, sier han. – Kommunikasjon er en viktig inngangbillett, både på jobb og med tanke på integrering. Vi gjør alt dette på egen fjøl, og tror at det gir gevinst både for selskapet og for hver enkelt, sier fabrikksjefen.
Totalt jobber det rundt 70 ansatte ved lakseslakteriet på Simanes, og blant disse er altså hele 14 nasjoner representert.
– For oss som driver i havbruksnæringen; Hvis ikke vi kunne ha spilt på lag med de som kommer over grensa, for å si det slik, så hadde det vært dårlige tider her. Det å ha stolte og fornøyde medarbeidere er viktig, oppsummerer han.