Hadde ikke nok slaktekapasitet til å ta unna all fisken

Nyheter
1229

Atlantic Sapphire måtte betale dyrt for sitt uferdige anlegg.

Onsdag morgen ble det kjent at Atlantic Sapphire måtte nødslakte 200.000 fisk med en snittvekt på to kilo. Nær to tredjedeler av fisken var ikke salgbar, da selskapet ikke hadde kapasitet til å ta unna all laksen. 250 tonn laks, tilsvarende 13 fullastede vogntog, måtte følgelig sendes rett i kjøttkvernen.

– Da det permanente fisketransportsystemet og det permanente nødslaktanlegget ennå ikke er ferdigstilt, har det ikke vært mulig å høste og bearbeide den berørte biomassen i det tidsrom som er nødvendig for prosessering til konsum, forklarer samfunnskontakt i Atlantic Sapphire, Lola Navarro, til iLaks.

Ifølge kilder inne på det gigantiske oppdrettsanlegget en times biltur utenfor Miami, skal vanntemperaturene i noen av tankene ved anlegget ha vært oppe i 21 grader, noe som er svært ugunstig for laksen.

Navarro avviser at dette var et problem her.

– Vi kommenterer normalt ikke detaljene i operasjonene, men vanntemperatur i de berørte tankene var normal og stabil, og dette har ikke vært en faktor i dette tilfellet. Etter innledende undersøkelser ser faktorene som er nevnt i uttalelsen ut til å være de mest sannsynlige årsakene til det økte stressnivået som førte til nødslaktingen, sier hun.