Gullkantet Måsøval-avtale for videregående skole: – Vi strakk oss rimelig langt

Nyheter
1449

Guri Kunna videregående i Trøndelag får forlenget sin undervisningskonsesjon for laks med ti år, og Måsøval Fiskeoppdrett blir ny driftspartner. Det sikrer skolen inntekter på 100 millioner kroner. 

Det melder lokalavisene Frøya og Hitra-Frøya.

– Dette er en kjempegod og viktig avtale for oss. Det gir oss et utrolig godt grunnlag for å styrke utdanningstilbudet vi tilbyr opp mot akvakultur og havbruksnæringen, sier rektor Espen Arntsberg ved Guri Kunna videregående skole, ifølge Frøya.

Undervisningskonsesjonen til skolen er på 780 tonn maksimalt tillatt biomasse (MTB). Den forrige avtalen, som ble signert for snart ti år siden, går ut i 2021. Da var det Lerøy, SalMar og Mowi (Marine Harvest) som inngikk avtale med fylkeskommunen, og som har leid og driftet konsesjonen i hver sin periode.

Ifølge Frøya har selskapene betalt to millioner kroner i fast leie årlig, og en variabel leie dersom inntektene ble større. Inntektene for skolen har derfor variert fra to til 23 millioner kroner, mens i Måsøval-samarbeidet er avtalen satt til 10,1 millioner kroner årlig som indeksreguleres.

– Vi strakk oss rimelig langt fordi vi synes at det er meningsfullt å bidra økonomisk til satsing på utdanning for fremtiden, sier Asle Rønning, administrerende direktør i Måsøval Fiskeoppdrett.