Grunnstein lagt for det nye lakseslakteriet til SalMar i Troms

Nyheter
1144

Rundt 150 personer var til stede da SalMar markerte at byggearbeidene for «InnovaNor» er i gang.

Tirsdag ble det lagt ned grunnstein for SalMars nye slakte- og prosesseringsanlegg i Klubben Næringspark i Lenvik kommune i Troms. Det var fabrikksjef Jørn Tore Fjellstad og konserndirektør for salg og industri Frode Arntsen, som stod for nedleggelsen.

Jørn Tore Fjellstad og Frode Arntsen. FOTO: SalMar

– Dette er en tradisjopnsrik begivenhet i store prosjekter, og en viktig milepæl for SalMar sitt InnovaNor-prosjekt, sier Frode Arntsen til iLaks.

Seremonien var ifølge Arntsen godt besøkt, med rundt 150 personer, inkludert naboer, grendalag, entreprenører, SalMar-ansatte og Lenvik-ordfører Geir Inge Sivertsen (H).

– Det var utelukkende positiv og god stemning, og det knytter seg store forventninger til etableringen av en slik stor arbeidsplass, sier Arntsen.

Lakseslakteriet, som blir på 20.000 kvadratmeter, får en prislapp på rundt 675 millioner kroner. Årlig slaktekapasitet blir på 70.000 tonn laks.

Som iLaks tidligere har omtalt, skal også BEWiSynbra og NutriMar etalere seg med aktivitet på området. 

Arntsen forteller videre til iLaks at tomtearbeidene har gått etter planen. Oppstart med grunnarbeid og fundamentering vil starte i neste uke.

– Det jobbes fortsatt etter tidligere tidslinje, som sier at bygget skal være klart for oppstart slakting sommeren 2021, avslutter Arntsen.

Slik ser det ut på området, hvor anlegget skal bygges. Bildet er tatt tirsdag denne uken. FOTO: SalMar