Griegs produksjonskostnader klatret langt opp på 50-tallet i fjerde kvartal

Nyheter
0

Kostnadsinflasjon har blitt et sentralt begrep for mange virksomheter den siste tiden.

Det merker også Grieg Seafood, som tirsdag formiddag fremlegger sin trading update for siste kvartal i 2022. Der fremgår det at produksjonskostnadene er stigende.

Selskapet noterte seg for en gjennomsnittlig oppdrettskostnad på 54,60 og 54,10 kroner per kilo i henholdsvis Rogaland og Finnmark.

I British Columbia var produksjonskostnadene enda høyere. Der landet de på hele 13,30 canadiske dollar – 98,33 kroner – per kilo.

Oppdrettselskapet slaktet 6.900 tonn i Rogaland, 12.800 tonn i Finnmark og 1.500 tonn British Columbia i fjerde kvartal. For året som helhet slaktet Grieg 84.700 tonn laks (sløyd vekt).

Grieg Seafood legger frem sin fullstendige kvartalsrapport 16. februar.

Grieg Seafoods lokalitet Davatluft. FOTO: Grieg Seafood