Grieg vil øke med 10.000 tonn i Skottland

Nyheter
427

Grieg Seafood Hjaltland er på utkikk etter potensielle nye produksjonsområder andre steder i Skottland, og har fem alternativer som vurderes til enhver tid, melder The Press og Journal ifølge Undercurrent News.

Bergensselskapet, som har hatt en tilstedeværelse i Shetland siden 2007, er begrenset av skotsk kapasitet på størrelsen av sitt lakseoppdrett. Sigurd Pettersen, som driver den britiske delen av virksomheten, sier han ønsker å se grensen økt.

– Den gjennomsnittlige lokalitetsstørrelse i Norge er 4.000 tonn (av fisk holdt til enhver tid), men i Skottland er det en tilfeldig satt kapasitet på 2.500 tonn, sier han.

– Det er ingen logiske argumenter bak det, og det er mange områder som er egnet for mer enn det, mener Pettersen.

Han er tar også til orde for strammere regulering av forvaltningen av lakselus og tiltak for å hindre ekstern smitte fra andre lokaliteter.