Grieg-sjef satser på fruktproduksjon

Nyheter
839

I Hjelmeland skal Andreas Kvame, kona og datteren i gang med ny produksjon på gården. Toppsjefen for oppdrettskonsernet Grieg Seafood holder bruket i hevd med sauer. Nå skal det i tillegg plantes epletrær på 28 mål jord, skriver Stavanger Aftenblad.

– Hvorfor? Dette skal bli butikk, ellers hadde vi ikke begynt. Det er bra driv i fruktdyrkerlaget og kjekt å prøve noe nytt, sier Kvame til avisen.

En stund leverte Ryfylke cirka 1 av 10 epler til det norske markedet. Etter en lengre nedgang er leveransene mye lavere i dag. Gårdsbruket i Hjelmeland er et av flere eksempel på at det igjen satses på frukt.

Nye dyrkingsmetoder som firedobler fruktavlingene, lokker sauebønder i Ryfylke til å plante epletrær på markene. Det skal også investeres cirka 16 millioner kroner i et nytt pakkeri i Årdal.