Grieg Seafood vil øke produksjonen ved andre lokaliteter etter utfasing i British Columbia

Nyheter
1508

Oppdretterne ser på andre muligheter etter at konsesjoner ikke vil bli fornyet på den canadiske vestkysten.

Mowi, Cermaq og Grieg Seafood har alle blitt påvirket av nyheten om at lakseoppdrett ved Discovery Islands, British Columbia, vil bli faset ut fra 30. juni 2022.

Grieg Seafood kommunikasjonssjef Kristina Furnes sier til iLaks at ett av de 20 anleggene de har i British Columbia kan bli påvirket av denne beslutningen, men at selskapet ser på muligheten for å øke produksjonen ved andre anlegg.

– Vi ser på å flytte den produksjonen til andre anlegg, sier hun.

– Vi støtter implementering av UNDRIP og forsoningsreisen som vi alle er en del av i BC, inkludert urfolks rett til å styre sitt eget territorium. Vi har sterk tro på vår BC-region fremover, legger Furnes til.

Kristina Furnes. Foto: Grieg Seafood

En talsperson for Cermaq sier til iLaks at de har tre lokaliteter ved Discovery Island. Selskapet sier at det er «for tidlig» å gå over til lukkede anlegg. Den Mitsibushi-eide oppdretteren prøver for øyeblikket et semi-lukket pilotanlegg på lokaliteten Millar Channel, også det i British Columbia.

Tidligere på fredag ​​uttalte Mowi at utfasingen påvirker 30 prosent, eller om lag 10-12.000 tonn, av selskapets totale gjennomsnittlige årlige slaktevolum i British Columbia fra 2022.