Grieg Seafood planlegger å investere 16 millioner kroner i et Havbrukssenter i Rogaland

Nyheter
1114

Skal huse hovedkontoret og et operasjonssenter med fôringssentral for Rogaland.

– Grieg Seafood Rogaland skal utvikle bedriften, og vi vil gjerne gjøre dette på Judaberg i Finnøy kommune der vi er i dag. Samtidig vil vi være med på å videreutvikle hele havbruksnæringen i Rogaland. Derfor tok vi initiativ overfor Finnøy kommune om å etablere et Havbrukssenter i Judaberg sentrum. Planen er å ha hovedkontoret i Rogaland og vårt operasjonssenter her, og så har den opprinnelige tanken blant annet vært at også andre havbruksaktører i regionen kan disponere deler av lokalene, sier Liv-Marit Aarseth, som er samfunnskontakt i Grieg Seafood Rogaland til iLaks.

Ifølge Aarseth er planen å investere 16 millioner kroner i selve bygget, som blir på 960 kvadratmeter, og skal stå ferdig i 2020.

Ifølge Øyposten, som omtalte selve tomteplanene først, må Grieg ut med rundt 3,5 millioner kroner for tomten. Opprinnelig skulle Grieg Seafood få tomten vederlagsfritt, men nå blir det altså forhandlinger etter påske.

– Det nye vedtaket kom rett før påskeferien, og vi vurderer nå veien videre. Vi har hatt et godt samarbeid med kommunen så langt, og det ser vi også frem til i den videre prosessen, sier Aarseth.

Ifølge ordfører i Finnøy kommune, Henrik Halleland (Krf), ønsker kommunen 60 kvadratmeter kontorlokale tilbake i retur for tomten.

– Dette blir også en del av forhandlingene, skriver Halleland i en e-post til iLaks.