Grieg Seafood inngår avtale med Finnmark fylkeskommune: – Dette vil gi etterlengtet og nødvendig heving av kompetansenivået

Nyheter
3520

Finnmark fylkeskommune ved Nordkapp videregående skole skal søke om undervisningstillatelse i januar. Grieg Seafood skal drifte tillatelsen.

Det opplyser Finnmark fylkeskommune på sine hjemmesider.

Finnmark fylkeskommune ønsker å styrke opplæringstilbudet og rekruttering til Vg2 Akvakultur og sjømatnæringen generelt.

–Samarbeidsavtalen vil sikre at elevene får en langt bedre praktisk innlæring, erfaring under utdannelsen, sammen med en høyere teoretisk innsikt, uttaler hovedutvalgsleder for kompetanse Johnny Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen forklarer fordelene med avtalen.

–Med en avtale på plass er vi endelig i posisjon til å sende søknaden. Avtalen med Grieg Seafood, bringer hele oppdrettsnæringen i et langt tettere samarbeid med Finnmark Fylkeskommune, som utdanningsinstitusjon. Dette vil gi etterlengtet og nødvendig heving av kompetansenivået for framtidige arbeidere, både på mærekanten og generelt i næringen. Det vil ikke minst forplikte alle parter til enda mer å ta vare på naturressursene i sjøen. Både med hensyn til rømming, luseproblematikk og sykdom. Oppdrett av laks og ørret er kommer for å bli, og det er ei kompetansekrevende næring. Vi skal sammen gjøre dette best mulig, og med ringvirkninger for hele Finnmark, sier Johnny Ingebrigtsen.

Roger Pedersen i Grieg Seafood sier i en uttalelse at selskapet setter pris på muligheten til å samarbeide, og at de ser frem til å være med på å utvikle utdanningstilbudet og bidra i utdanningen av fremtidens akvateknikere.

Måler er at undervisningstilbudet er på plass høsten 2018.