Grieg Seafood gikk på ny kostnadsprekk i Canada

Nyheter
0

Produserte laks til nær 60 kroner kiloet.

Onsdag publiserte meglerhuset Carnegie en analyserapport hvor analytiker Lars Konrad Johnsen spådde at Grieg Seafood vil «gå tom for penger og alternativer» i løpet av andre halvår 2021. Johnsen tror selskapet må gjør en emisjon på 1-2 milliarder kroner, og forventer et driftsunderskudd på 63 millioner kroner i årets første kvartal.

Rapporten sendte ned Grieg-aksjen 11,3 prosent på emisjonsfrykt.

Torsdag morgen presenterer Grieg Seafood sin trading update for første kvartal. Selskapet offentliggjør ikke selve driftsresultatet, men nøyer seg med å presentere slaktevolum og produksjonskostnader.

Grieg slaktet totalt 13.600 tonn laks i løpet av årets tre første måneder. Dette ekskluderer problemvirksomheten på Shetland, som lenge har vært holdt for salg.

Fordelt på de tre produksjonsområdene som Grieg satser på videre, var slaktevolumet slik:

  • Rogaland: 5.300 tonn
  • Finnmark: 7.400 tonn
  • British Columbia: 900 tonn

Gjennomsnittlig produksjonskostnad for de tre regionene var som følger:

  • Rogaland: 42,5 kroner
  • Finnmark: 46,9 kroner
  • British Columbia: 8,9 canadiske dollar (59,7 kroner)

Grieg Seafood oppgir ikke oppnådde salgspriser og følgelig heller ikke finansielle resultater for første kvartal.