Grieg Seafood er i rute til 100.000 tonn i 2020

Nyheter
1319

Vil kutte produksjonskostnadene med fem kroner per kilo.

Lykkes de med denne målsetningen, som presenteres under dagens kapitalmarkedsdag i Oslo, vil selskapet øke sin inntjening med en halv milliard kroner.

– Vi har hatt for høye kostnader, det skal vi ikke legge skjul på. Derfor har vi brukt tid på å rydde i hyller og skap og samkjøre organisasjonen. Kostnadene våre skal ned med fem kroner kiloen, sier Grieg Seafoods konsernsjef Andreas Kvame til E24.

– Kostnadene våre har vært for høye fordi vi har hatt for dårlig kvalitet på smolten og for liten overlevelse.

Han er skråsikker på at selskapet vil nå målsetningen om 100.000 tonn – opp en tredjedel fra årets slaktevolum på 75.000 tonn – i 2020.

– Jeg er også rimelig trygg på målet på 100.000 tonn i 2020. Det henger på hvor mye smolt du setter ut. Vi har satt ut 26 millioner smolt, og blir de fire kilo er det 104.000 tonn. Så det er et realistisk mål, sier han til avisen.