Gleder seg over billigere ferger: – Akilleshælen vår har vært geografien i alle år

Nyheter
0

Oppdrettere kan spare millioner.

Som en del av regjeringsplattformen som er snekret sammen på Hurdal, har Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum sammen bestemt at fergeprisene skal ned med 50 prosent. Noen kan sågar få fergeturen gratis, om de ikke har annen forbindelse.

Men der privatpersoner sparer tusener hvert år på endringene, er hverdagen en helt annen for lakseoppdretterne langs kysten.

Millionbeløp
Her er det snakk om millionbeløp, bekrefter Johan-Edvard Andreassen, daglig leder på lakseslakteriet Salten N950 i Gildeskål kommune, overfor NRK.

– Det betyr utrolig mye. Akilleshælen vår har vært geografien i alle år. Vi får kanskje ikke gjort noe med avstanden enda, men det er klart at etter hvert som vi får opp produksjonen, så er det snakk om millionbeløp vi kommer til å spare på transportkostnader.

Salten N950. (Foto: Steve Hernes)

Kapasitet
Kommunikasjonssjef i Nova Sea, Anette Davidsen, er enig i at endringen er positiv.

Men det forutsetter at det ikke går utover tilbudet som selskapet er avhengig av ut fra slakteriet på Lovund.

– Vi forutsetter at dette ikke går på bekostning av verken kapasiteten eller regulariteten på sambandet. Ferga er hovedfartsåren vår, og vi er helt avhengige av gode og stabile fergeforbindelser som sikrer at vi får laksen inn til fastlandet både fort og ofte, sier Davidsen.