Gjør seg klar for å heise ned bergingspersonell til «Eemslift Hendrika»

Nyheter
668

Kystverket har foretatt befaring med helikopter og gjør seg klar til å gå til aksjon.

Helikopteret som skal frakte bergingspersonell ombord havaristen har vært i området og foretatt en befaring. De er på vei tilbake til Ålesund for å hente mannskapet, og planlegger å heise ned fire personer i 11-11:30-tiden, opplyser Kystverket onsdag formiddag.

– Det er været og bølgene som gjør dette utfordrende, men været er betraktelig bedre i dag. Sannsynligheten for at dette går bra er god, men sikkerheten til personell er viktigst, sier Hans-Petter Mortensholm, beredskapsdirektør i Kystverket, til VG.

Kuling
Været har roet seg siden i går, det er nå 6-8 meter bølger, liten til stiv kuling og snøbyger.

Bergingsmannskapet fra Nederland, som kom til Norge i går, jobber med å berge skip over hele verden.

– Vi føler oss trygge på at dette er kompetent personell som er vant til å håndtere slike ting, sier Mortensholm.

«Eemslift Hendrika» ligger nå 12 nautiske mil nordvest for Stad, viser Marine Traffic. Frakteskipet er eskortert av to kystvaktskip og to slepebåter.

Kart: Marine Traffic

Slep
De to slepebåtene «BB Ocean» og «Normand Drott» kom natt til onsdag frem til havaristen. Slepebåtene er leid inn av det nederlanske bergingsselskapet Smit Salvage. De skal etter planen slepe skipet inn til land i løpet av onsdag formiddag, men først må det heises folk ombord fra helikopter for å feste slepetau.

Når skipet er rigget til slep skal man forsøke å få det inn til skjermet farvann og ankre opp. Så skal skipet stabiliseres før det fraktes videre, opplyser Kystverket.