Gjør det enklere å få lokal sjømat på menyen

Nyheter
507

Restauranter og andre næringslivsaktører som i dag ønsker å kjøpe lokale råvarer direkte fra fiskere må først registrere seg som kjøpere i tråd med kjøperregistreringsforskriften, eller de må søke Fiskeridirektoratet om dispensasjon. Med den nye forskriften er vilkårene for registrering blitt forenklet, slik at mindre spisesteder og restauranter ikke behøver å søke om dispensasjon, melder Fiskeridepartementet i en pressemelding.

I tillegg vil kravet om å betale et registreringsgebyr på 5.000 kroner falle bort for alle aktører, skriver avisa Hitra-Frøya.

– Norge er en stor sjømatnasjon, og da er det viktig at det tas i bruk mer lokal sjømat på norske serveringssteder. Mange av turistene som besøker Norge kommer for å se og oppleve vår unike kyst og har store forventninger til sjømaten som blir servert. Denne forenklingen skal komme både restauranter og deres kunder til gode, sier fiskeriminister Elisabeth Aspaker til Hitra-Frøya.