Girteka vil rekruttere 5.000 nye ansatte for å løse transportvansker

Nyheter
0

Europas største lastebilkonsern, Girteka, åpner den største transportbasen i selskapets historie.

Den nye transportbasen i poznan vil være 17 ganger større enn selskapets eksisterende i den polske byen, og også større kapasitet enn de andre basene i Šiauliai og Vilnius i Litauen og Smolensk i Russland.

Med mer enn 2.000 lastebiler allerede basert i Polen, er selskapet neste år ute etter å rekruttere mer enn 5.000 nye medarbeidere – for det meste nye sjåfører, men også transportteknikere og administrativt personale.

Stor investering
Ifølge Girteka vil den nye basen gi banktjenester, frisører, legekontorer, dusjer og andre fasiliteter for sjåførene og andre ansatte. I løpet av de neste fem årene planlegger selskapet å investere minst fem millioner euro for å utstyre og vedlikeholde den nye basen.

Illustrasjon: Girteka

– Det er en stor glede å åpne en ny, moderne transportbase som vil bidra til å bli det opplagte førstevalget for våre kunder så vel som for våre ansatte, siden den nye basen vil gi oss en sterk ekstra kraft til å yte våre tjenester. I tillegg vil den nye transportbasen også tillate oss å kutte våre karbonutslipp og bidra til trafikksikkerhet siden vi på sikt vil kutte «tomme kilometer» betydelig, sier Mindaugas Paulauskas, administrerende direktør i Girteka Transport.

Vil vokse
Selskapet rekrutterer aktivt for å nå mer enn 8.000 sjåfører ved basen innen utgangen av 2022.

– Vi ser frem til å skape et stort antall nye arbeidsplasser som trolig gir best mulig arbeidsforhold. Den nyeste flåten utstyrt med den nyeste teknologien for å sikre både sikkerhet på veiene og førerkomfort, gjør at selskapet vårt kan ta ledelsen i transportmarkedet.

– Og vi er stolte av å si at omtrent fire av fem sjåfører anbefaler Girteka som arbeidsgiver til vennene sine. Vi ser også etter en rekke fagfolk innen transporttjenester og inviterer dem til å komme og jobbe sammen med familiene sine, siden den nye basen også vil ha en egen administrativ enhet på minst to hundre personer, legger Paulauskas til.

Girteka har nylig annonsert sine ambisiøse planer om å bli et av de ti største logistikkselskapene i Europa innen 2026.