Gir seg som toppsjef i Arnarlax: – Oppbygging av lakseoppdrett på Sagaøya har vært meget krevende

Nyheter
1527

Kristian Matthiasson tar med seg familien, og flytter hjem til Norge til sommeren.

– Det har ikke vært en enkel avgjørelse da vi er blitt veldig glade i både Bildudalur og folkene som bor her, skriver administrerende direktør i Arnarlax, Kristian Matthiasson, i en e-post til iLaks.

Han har ledet Arnarlax siden 2014 – samme året som selskapet satte ut den første fisken i sjøen.

– Meget krevende
Da iLaks besøkte Matthiasson og Arnarlax i september, sa han at 2018 var et år de ønsket å bli ferdig med. 

Utfordringene har stått i kø for oppdretteren, blant annet med massedød av laks, svake resultater, problemer med bakteriell nyresykdom (BKD) og en betent konflikt mellom selskapet og kokkelandslaget. Arnarlax fikk nylig en unnskyldning av The Icelandic Chefs Association. 

– Oppbygging av lakseoppdrett her på Sagaøya langt bak fjell og daler uten noen som helst av infrastruktur har vært meget krevende, men jeg føler nå at industrioppbyggingen og Arnarlax er inne i en ny fase med behov for forskjellige roller og skriver Matthiasson.

Les også: Helgi Sigurðsson slutter som administrerende direktør i Laxar

Settefisksjef i SalMar overtar
Ifølge Matthiasson flytter familien til Fetsund i Akershus, hvor kona er født og oppvokst.

– Jeg kommer til å gå inn i selskapets styre og også jobbe i utvalgte prosjekter, som det dessverre er litt for tidlig å snakke om på nåværende tidspunkt.

Bjørn Hembre erstatter Matthiasson. Hembre er settefisksjef i SalMar.

– Både jeg og Arnarlax er veldig fornøyde med å ha landet en kapasitet som Bjørn Hembre. Jeg er sikker på at Bjørn vil tilføre oss ny kompetanse som vil bidra til å utvikle Arnarlax til det selskapet vi håper det skal bli, avslutter Matthiasson.