Gikk fra Schjødt – blir nye sjømatadvokater i Wiersholm

Nyheter
0

Erik Staurset Andresen blir med som partner, mens Sigrid Ratvik Østvik er ansatt som senior associate i Wiersholm.

Andresen og Østvik tiltrer stillingene i dag, 1. juli. Det skriver Wiersholm i en melding.

De to advokatene har skrevet flere innlegg publisert i iLaks. Nå går de begge fra Schjødt, til fordel for å bli en del av sjømatsatsingen i Wiersholm.

Strategisk satsing
– Sjømatnæringen er en av Norges viktigste og raskest voksende næringer, og vi har stor tro på at bransjen vil fortsette å vokse og utvikle seg i de kommende årene. Sjømatnæringen er et strategisk viktig satsningsområde for Wiersholm. Med rekrutteringen av Erik og Sigrid, som begge sitter på viktig spesialistkompetanse og har lang erfaring fra bransjen, får vi nå et komplett sjømatteam, sier Svein-Helge Hanken, partner i Wiersholm og leder av firmaets sjømatteam.

Erik Staurset Andresen og Sigrid Ratvik Østvik med Svein-Helge Hanken (i midten), partner i Wiersholm og leder av firmaets sjømatteam. Foto: Wiersholm

Erik Staurset Andersen kommer fra Volda i Møre og Romsdal, og vil være tilknyttet Wiersholm sitt Trondheimskontor, men jobbe for sjømatklienter i hele Norge. Han har lang erfaring fra alle aspekter av fiskeri- og havbruksretten, både som jurist i Fiskeridirektoratet og senere som advokat og rådgiver til næringen.

– Wiersholms satsing på sjømatnæringen er fremoverlent, med økt tilstedeværelse i en av sjømatnæringens viktigste byer. Med så mange dyktige og hyggelige kollegaer ser jeg virkelig frem til å komme i gang, sier Andresen.

Talent innenfor havbruksrett
Sigrid Ratvik Østvik har vokst opp i fiskeri- og havbruksnæringen på Frøya og i Trondheim, og har lang fartstid både som advokatfullmektig og senior associate innen regulatoriske og kontraktsmessige forhold, og fra kvalitetsavdelingen til SalMar.

Ratvik er kåret til et av Norges lovende talenter i Finansavisens advokatundersøkelse og i Legal500. Hun vil være tilknyttet Wiersholms kontorer både i Oslo og Trondheim.

– Jeg ser veldig frem til å bli en del av sjømatsatsingen i Wiersholm og bidra til å videreutvikle denne sammen med engasjerte og positive kollegaer. Ikke minst har jeg stor tro på etableringen av kontoret i Trøndelag og nærheten det gir til aktiviteten som foregår langs kysten, sier hun i meldingen.

Les også: Foredlingsfleksibilitet – en løsning på flere utfordringer