Gåsø tar kontroll i Fishbase

Nyheter
0

Helge Gåsøs Frøy Kapital sikrer seg aksjemajoriteten.

Fishbase Group har styrket egenkapitalen gjennom emisjon med eksisterende eiere og Frøy Kapital. Emisjonen sikrer Fishbase egenkapital til pågående investeringer i økt yngelproduksjon av både torsk og laks, samt fremtidsrettede lokaler på Bjørnsøya i Dønna kommune.

Etter emisjonen er Frøy Kapital blitt største eier i Fishbase Group.

– Fishbase Group har et spennende potensial som vi ønsker å ta del i og utvikle fremover. Konsernets høye ambisjoner innen sjømatproduksjon er et godt tilskudd til vår portefølje, og vi ser frem til et produktivt samarbeid på Helgeland, sier Klaus Hatlebrekke, investeringsdirektør i Frøy Kapital, i en pressemelding.

Henry Thomassen

– Vi setter utrolig stor pris på å få inn Frøy Kapital i konsernet. Det styrker både kapitaltilgang og konsernkompetanse i tiden som kommer. Fishbase har en ambisjon om fullskala sjømatproduksjon fra egg til marked, og gjennom emisjonen posisjonerer vi oss stadig nærmere målet, meddeler Henry M. Thomassen, konserndirektør i Fishbase Group.

– Vi ser frem til et løft for vår sjømatstrategi. At et av Norges mest ekspansive investormiljøer velger å investere, er en bekreftelse på at vår visjon og produksjon er blant de ledende innen fremtidens sjømatproduksjon, sier Thomassen.

Slik er den nye eierstrukturen i Fishbase Group:

  • Frøy Kapital 51,16%
  • Kapnord 24,20%
  • Green Farming AS 12,49%
  • Ecomarin 5,47%
  • Tanik 2,02%
  • Øvrig ledelse 4,65%