Frydenbø-eier flytter til Sveits

Nyheter
0

Bergensmilliardær Knut Herman Gjøvaag (57) er god for 1,7 milliarder ifølge Kapital. Nå flytter han og konen Lisbeth Hammer Gjøvaag til Sveits.

Frydenbø Group har internasjonale ambisjoner og skiller derfor ut de internasjonale industri-investeringene i et sjette delkonsern, Frydenbø Global. For å kunne ivareta eierskapet av den internasjonale virksomheten Frydenbø Global GmbH, flytter Knut Herman Gjøvaag og konen Lisbeth Hammer Gjøvaag til Sveits.

Knut Hermann Gjøvaag er styreleder og hovedaksjonær i Frydenbø Group.

Åsmund Bjørndal Heen ble ansatt som CFO i Frydenbø Group i 2018, og tok i oktober 2022 over som konsernsjef etter Knut Herman Gjøvaag.

– Jeg har hatt et ønske om å komme tettere på den internasjonale virksomheten vår. Når brikkene organisasjonsmessig nå falt på plass ved at Åsmund tar over, kunne vi sette til livs planene vi har gått svanger med. Vi vil bosette oss midt i Europa med kort vei til virksomhetene våre i Tyskland og til andre samarbeidspartnere Frydenbø Industri allerede har i Belgia, Italia, Holland m.fl., sier Gjøvaag i en pressemelding.

Saken er også omtalt av DN og BT.

Frydenbø har de siste tre årene dyrket utviklingen av fem autonome delkonsern i Frydenbø Group; Frydenbø Industri, Frydenbø Bil, Frydenbø Marine, Frydenbø Eiendom og Frydenbø NXT. I november 2022 etableres det sjette konsernet, Frydenbø Global, som blir base for de internasjonale investeringene gjennom SCHOTTEL, med samme lokasjon som hovedkontoret i Spay am Rhein.

Frydenbø Group omsatte i 2021 for 3,5 milliarder kroner, og fikk et resultat før skatt på 211,1 millioner kroner.

Frydenbø Industri, som leverer motorer og vedlikehold til mindre skip, har en omfattende satsing mot oppdrettsektoren.