Frøy-gruppen kjøper servicebåtselskapet Stava Sjø

Nyheter
1426

Med siste oppkjøp dekker Frøy-gruppen snart hele norskekysten.

Frøy-gruppen har gjennom selskapet Frøy Vest kjøpt opp serbicebåtselskapet Stava Sjø. Sistnevnte har sitt hovedkontor i Haugesund og base i Valevåg.

Oppkjøpet er en del av strategien til Frøy-gruppen om å bli en landsdekkende leverandør av servicetjenester spesielt rettet mot havbruksnæringen. Stava Sjø, som har 17 ansatte, omsatte for i overkant av 35 millioner kroner i 2017.

– Fra før dekker Frøy-gruppen Nord-Norge, Trøndelag, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane og Hordaland. Med oppkjøpet av Stava Sjø er vi godt posisjonert for å vokse ytterligere i kystområdene i Rogaland og videre sørover, sier daglig leder i Frøy Vest, Joar Gjerde.

Tre fartøy
Stava Sjø, som ble etablert i 2011, tilbyr nye og moderne servicebåter med kompetent mannskap primært til havbruksnæringen, men tar også ta på seg oppdrag inn mot andre områder. Stava Sjø har i dag tre fartøy som alle er spesialutrustet for servicetjenester.

– De ansatte i Stava Sjø har betydelig servicekompetanse, og passer derfor svært godt inn hos oss i Frøygruppen, sier Gjerde.

Betydelig leverandør
– Vi har lang og allsidig erfaring fra den maritime bransjen, og et solid fotfeste i havbruksnæringen, sier Trond Stava som er daglig leder og hovedaksjonær i Stava Sjø.

Selskapet er veletablert med et godt samarbeid med flere viktige aktører innenfor havbruksnæringen i området rundt Haugesund, Bergen og Sogn. I Valevåg disponerer Stava Sjø egen base med, verksted, lager, samt utearealer og kai.

– Vi er svært tilfreds med at Stava Sjø nå blir en del av Frøy-gruppen. Dette vil bidra til videre vekst av selskapet, og utvikling av ansatte og kundeforhold, avslutter Trond Stava i Stava Sjø.