Populær fisk i sushi.
Fredrikstad Seafood har søkt om tillatelse til å produsere fiskearten yellowtail kingfish.
– Vi tror det er større inntjeningspotensial på denne arten som vi allerede produserer i Hanstholm i Danmark, sier Bernt Olav Røttingsnes til Dagens Næringsliv. Han er konsernsjef i Nordic Aquafarms, selskapet som eier både Fredrikstad Seafood og danske Sashimi Royal.
– Vi tror det er større inntjeningspotensial på denne arten som vi allerede produserer i Hanstholm i Danmark, sier Bernt Olav Røttingsnes til avisa. I følge Røttingsnes er ikke produksjonen av laks i Fredrikstad lønnsomt i dag, men trolig i løpet av året når volumet øker. Salgsprisen på den nye arten er rundt 150 kroner kiloen, nær det dobbelte av lakseprisen.
– Produksjonskostnaden er litt høyere, men ikke veldig mye. Yellowtail kingfish utnytter fôret litt dårligere enn laksen, men vokser raskere, sier Røttingsnes til avisa. De satser på å starte produksjonen i 2023.
Norges først landbaserte anlegg på Frøya ble lagt ned i 1991. Det var i sin tid eid av Sten Stensen og Bustvik fiskeoppdrett. Fredrikstad Seafoods er i dag det ledende landbaserte anlegget og er det første matfiskanlegget med RAS-teknologi.