Først ble oppdretteren rammet av alger. Lørdag ble deler av selskapets slakteri tatt av jordskred: – Vi hadde ikke trengt dette nå

Nyheter
1032

Et jordskred har truffet produksjonsbygningen til Salaks i Rotvika i Salangen i Troms.

Skredet ble utløst ved 09-tiden lørdag morgen. Det skal ikke ha vært personer i bygningen da hendelsen skjedde, ifølge Politiet.

– Men bygningsskadene får konsekvenser for oss. På toppen av den algesituasjonen vi står i nå, vil vi nok slite med å slakte laks fremover. Vi hadde ikke trengt dette nå, sier daglig leder i Salaks, Odd Bekkeli til NRK Troms.

I mai mistet selskapet flere hundre tusen fisk på grunn av algeoppblomstringen.

Ifølge Bekkeli har skredet ødelaget deler av bygget. Blant annet er verkstedet knust.

Geologer fra Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) var lørdag formiddag på vei mot stedet for vurdering av risiko før mannskap sendes inn i området, ifølge Troms politidistrikt.

Lørdag ettermiddag skriver NRK Troms at NVE er på plass, og at en drone er sendt opp for å ta bilder av området overfor slakteriet, som skal vurderes av geologene.

Slakteriet ble etablert i 1989, og har kapasitet på 50-60 tonn per dag, skriver Salaks på sine nettsider. Ifølge selskapet slaktes det i hovedsak egen fisk som er produsert i lokalt beliggende lokaliteter. Salaks har seks konsesjoner fordelt på åtte lokaliteter.