Markedsarbeidet skal bidra med økt inntjening for Grieg Seafood.
Måløykaren har mangeårig erfaring innen salg og strategi fra tidligere posisjoner i Coast Seafood og Mowi, og har fått jobben med å forsterke og bygge opp salgsvirksomheten til Grieg Seafood.
– Det har vært krevende å sette i gang dette midt i pandemien. Ikke optimalt, medgir Erik Holvik. – Men gjennom hardt arbeid fra dedikerte ansatte så har det gått bra, legger han til.
På egen bok
Under Grieg Seafoods kapitalmarkedsdag på frodige og idylliske Flor & Fjære, lokalisert på en holme i Boknafjorden, skisserer han selskapets relativt ferske salgsstrategi. Konserndirektøren for salg er først og fremst opptatt av å oppnå høyere priser, men også mer stabile priser for Grieg-laksen. Dette skal igjen styrke selskapets driftsresultat.
Les også: Slik vil Grieg Seafood trappe opp volumene i årene som kommer
Salget går på egen bok nå – ikke lengre i Ocean Quality, eksportselskapet som Grieg eide sammen med partneren Bremnes Seashore.
Holvik fremhever verdien av å bygge opp egen foredlingsvirksomhet.
– Dersom fisken for eksempel har vintersår, er det enkelt å løfte den opp fra en nedklassing og oppnå høyere pris ved å skjære fileter, sier han.
Blant oppgavene han arbeider med er risikohåndtering og markedsposisjonering, B2B merkevarebyggng, relasjonsbygging til dagligvarekjedene og å bygge partnerskap innen foredling.
Selskapet har allerede begynt arbeidet med å videreutvikle Skuna Bay merkevaren, basert på laks oppdrettet ved Vancouver Island, på den canadiske vestkysten.
Strategisk
– Vi vil kultivere satsingen her, særlig i USA-markedet, og jobbe strategisk med retail og foodservice, sier Holvik videre.
Grieg Seafood er et voksent selskap, men er nokså fersk i sin tilnærming til markedet.
– Vi har begynt å selge foredlede produkter fra Norge – til USA – basert på Skuna Bay. I år vil fem til ti prosent av salgsvolumet vårt være foredlede produkter, fortsetter han.
– innen 2026 er målsetningen å løfte salget av foredlede produkter til 20-25 prosent. Det tror jeg er svært sannsynlig at vi skal få til. Jeg gleder meg, sammen med teamet, avslutter Holvik.