Hun håndterer den sylskarpe filetkniven varsomt og profesjonelt. Stålet glir gjennom laksefileten. Dette kan hun.
Laks i blodet
På eksportfirmaet Seaborns stand på Brüssel-messen står Kari Kristine Tombre og tilbereder laks. Hun er datter av Tone og Håkon Tombre og arving til Tombre Fiskeanlegg i Fusa. Kari Kristine Tombre er vokst opp med laks, og er klar på hvorfor hun har valgt denne karrieren.
– Jeg hadde interesse for det, forklarer hun, mens hun skjærer sashimi-stykker av en laksefilet.
Tombre har jobbet som kokk på den eksklusive sjømatrestauranten Lucullus i Bergen siden juli, og har for lengst peilet seg ut en gastronomisk levevei.
– Jeg er interessert i mat, sier hun, og viser frem en av dagens kreasjoner. – Dette er syltet ørret med ramsløkmajones og syltet løk. Her er lettsteikt laks, etter tataki-metoden, en japansk metode, med yoghurt og friterte brødsmuler.
Mersmak
Det er første gang hun er i Brüssel. Det har gitt mersmak.
– Det er veldig kjekt. Her er masse folk og mange som har interesse for dette, sier hun til iLaks.
– Du er vokst opp på mærkanten; hvordan opplever du å følge laksen ut i markedet og møte kundene?
– Det er litt forskjell. Vi pleier bare å fôre fisken og selge den til eksportører. Det er alltid kjekt å være med pappen.