– Føler vi må markedsføre oss ekstra godt for å levere til Vestlandet

Nyheter
632

IDEA avdeling plast og mekanisk på Notodden har i et halvannet år samarbeidet med ålesundselskapet Artec Aqua om et produksjonssystem for klekking til landbaserte smoltanlegg.

I forbindelse med avslutning av prosjektet har IDEA levert ti klekkeanlegg til Artec Aqua, som leverer nøkkelferdige oppdrettsanlegg på land. Verdien på leveransen er på 700.000 kroner.

Avdelingsleder Arne-Kåre Folserås i IDEA forteller til iLaks at de er glade for at Artec Aqua ønsker å benytte seg av selskapets kompetanse på støping av plast og mekanisk produksjon.

Arne-Kåre Folserås. FOTO: IDEA

– Vår fordel er at vi kan være med å designe og kjøre utviklingsfase, samt produsere og ta ansvar for logistikken ut til kunde eller kundens kunde. Vi er en SMB-bedrift lokalisert i Telemark og føler vi må markedsføre oss ekstra godt for å levere til Vestlandet og derfor synes vi det er litt ekstra stas, sier Folserås.

Leveransen til Artec Aqua har også tidligere vært omtalt i lokalavisen Telen.

Tidligere har også IDEA levert mindre klekkeanlegg til Haukvik Kraft-Smolt. I april i fjor signerte selskapet også en kontrakt med Lerøy for levering av to klekkeanlegg.

– Anlegget vi nå leverer til Artec Aqua har både kar for klekking og kar for yngel, mens anlegget til Lerøy kun hadde klekking (rognproduksjon), forklarer Folserås.

Klekkekamrene, som har vanngjennomstrømning hele tiden, er i plast, mens rammeverket er i aluminium. Systemet som leveres til Artec Aqua har ti produksjonsrekker.

– Fordelen er at dette er laget for å stå på hverandre, hvor øverste del kan heises opp/flyttes vekk når det ikke er i bruk, og er dermed plassbesparende. Hovedfordelen er at dette kan skreddersys etter kundens ønske med tanke på plassering og plass, avslutter Folserås.