Flytter oppstart av Mowis nye røykeri i Frankrike

Nyheter
784

Anlegget skulle egentlig vært i gang i begynnelsen av 2021, men nå er oppstart utsatt til andre kvartal neste år.

I mai i fjor skrev iLaks at Mowi gjenoppbygger Kritsen-røykeriet i Landivisiau i Bretagne etter storbrannen sommeren 2018. Anlegget, som blir høyt automatisert og moderne, har en prislapp på 23 millioner euro.

I en oppdatering på Twitter skriver det regionale selskapet Sembreizh, som er ansvarlig for utbyggingen, at arbeidet med å gjenreise røykeriet er godt i gang.

Men opprinnelig skulle den første røkte laksen gått ut av fabrikken i begynnelsen av neste år, men er altså utsatt til 2. kvartal. Anlegget skal foredle 2.000 tonn i året når det står klart. Fra 2022 er planen å øke dette til 3.000 tonn.

Talsperson for Mowi i Vest-Europa, Margreet van Harn, bekrefter utsettelsen overfor iLaks.

– Hva er Mowis strategi med tanke på røkte lakseprodukter med covid-19 i bakhodet?

– Vår strategi i Frankrike har ikke endret seg. Vårt fokus er å utvikle det beste laksesegmentet for det franske markedet. Takket være vår integrerte organisasjon kan vi forsyne det nye anlegget med råvarer av beste kvalitet.

– Covid-19 endrer ikke grunnleggende trender i det franske markedet for røkt laks til forbrukere, som i økende grad foretrekker produkter av overlegen kvalitet. Preferansen for produkter produsert lokalt, i Frankrike, har til og med styrket seg i tider med Covid-19, mener van Harn.

ILLUSTRASJON: Mowi