Flymekaniker blir ny teknisk sjef i Aqua Robotics

Nyheter
0

Elin Risvik (41) startet i jobben som CTO (teknisk sjef) i Aqua Robotics 1. september.

Hun er utdannet flymekaniker og har jobbet både innen luftfart og teknologiutvikling. Blant annet med utvikling av en drone fra idé og til internasjonal kommersialisering.

– Aqua Robotics er nå klar for å oppskalere produksjonen og kommersialiseringen av det robotstyrte notrensesystemet HALO. Det gjør at vi må være robuste og ha full kontroll på rutinene, uten at det dreper kreativiteten. Selv om HALO-systemet i praksis er den eneste løsningen som sørger for at oppdrettsnota alltid er ren, har løsningen også et betydelig utvidelsespotensial i forhold til andre funksjoner som inspeksjon og rapportering. Her er vi bare i den spede begynnelsen, sier Risvik i en pressemelding.

– Vårt utstyr skal operere i skvalpesonen i saltvann, et av de mest ugjestmilde miljøene for teknologi noe sted. Det krever at teknologien er praktisk og bunnsolid, legger hun til.

Elin Risvik og Kjetil Storhaug
Njærheim med HALO Robot og de patenterte børstene i HALO Cleaner. Foto: Aqua Robotics

– Elin Risvik er en strategisk viktig forsterkning av laget vårt, et lag som kommer til å vokse mye framover, sier Kjetil Storhaug Njærheim, CEO i Aqua Robotics.

Han trekker også fram at HALO er et rent norsk produkt, utviklet, produsert og satt sammen på Jæren. Bak HALO står Molaug-familien som også utviklet Trallfa-roboten (senere ABB) og fôringsrobotene til AKVA, nå AKVA Group.

Målet er at HALO skal følge sine robotforgjengere ut i Norge og verden for å bidra til bedre fiskevelferd, mer bærekraftig matproduksjon, lavere energibruk og renere miljø. Det gir også beviselig gevinst for miljø å eliminere behov for bruk av kobberimpregnering, samt redusert ekstern smittefare gjennom redusert båttrafikk.

HALO er et fast installert system som sørger for kontinuerlig rengjøring av oppdrettsnota. HALO leveres som et tjenesteabonnement med teknologi, service og fjernovervåking inkludert. Det gjør at systemet kan tas i bruk uten tunge investeringer.