Flyfrakt-stopp kan gi 15 prosent volumfall i chilensk eksport av fersk laks og ørret

Nyheter
833

Dystre spådommer fra internasjonal luftfartsorganisasjon.

Det er den chilenske avisen Diario Fiancerio, som melder at Den internasjonale luftfartsorganisasjon IATA forventer et fall i lakseksporten grunnet reduserte flyavganger, også når pandemien er over.

Flyindustrien var forventet å generere rundt 172 milliarder dollar i inntekter i år, men på grunn av koronapandemien, vil disse inntektene reduseres med 111,8 milliarder dollar, ifølge IATA.

I en fersk rapport publisert av IATA, som består av 290 flyselskaper, kommer det frem at Chiles viktigste flyselskaper som transporterer fisk, inkludert Latam Airlines, Air France og Iberia, også fremover kan forvente en reduksjon i antall flyavganger. Konsekvensen ifølge IATA blir et fall på 15,4 prosent i den chilenske lakse- og ørreteksporten.

Det betyr et bortfall av 130.000 til 140.000 tonn laks og ørret. Denne må i så fall fryses og omsettes rabattert sammenlignet med fersk fisk.

Konserndirektør for Latin-Amerika, Peter Cerdá, vil presentere flere detaljer om rapporten under pressekonferanse torsdag, skriver avisen avslutningsvis.