Fjordørretens spanske høst

Nyheter
609

De to neste månedene vil Sjømatrådet gi den norske Fjordørreten, på spansk Trucha de Fiordos Noruegos, en solid posisjon i Spania. For å nå hobbykokker og andre matelskere med potensiell interesse for denne premiumråvaren, er kokkeprogram på spansk TV en viktig kanal.

– Kokker nyter stor tillit og får ekstremt mye oppmerksomhet i Spania for tiden. For noen år siden ville alle barn bli fotballspillere. Nå vil de bli kokker, sier fiskeriutsending Hildegunn Fure Osmundsvåg, når hun forklarer hvordan hun skal jobbe for å posisjonere Fjordørreten i Spania.

På TV-kanalen Canal Cocina vil en kjent spansk kokk tilberede ørret for at den matglade seeren skal bli kjent med produktet og hvordan det best kan tilberedes. I tillegg blir fisken profilert på Robin Food, som er kanalen Antenna 3 sitt nye matprogram.

– Fjordørret er annerledes enn ørreten som blir oppdrettet i elver i Spania. Den er lett, og med sin rene ettersmak nytes den helst rå eller lett varmebehandlet. Jeg ser et stort potensial, sier Osmundsvåg i forkant av satsingen.

For å følge opp oppmerksomheten Fjordørreten får på TV, samarbeider Sjømatrådet med til sammen 800 supermarked og fiskehandlere, som møter interesserte kunder med oppskrifter, brosjyrer og smaksprøver.