Fjord Maritime jakter ny partner. Vil vokse utenlands

Nyheter
0

Fjord Maritime søker etter en strategisk partner for videre vekst og internasjonalisering.

Dagens eiere har besluttet å søke etter strategisk vekstkapital og nye partnere. Dette går frem av en pressemelding fra selskapet.

– Vårt mål er å drive den grønne revolusjonen innen maritim sektor og havbruket. Det er ambisiøst, men behovet er der. Derfor er det avgjørende for oss å få tilgang til strategisk kapital og nye partnere som kan være med å eskalere veksten de kommende år, sier Vidar Rabben, daglig leder i Fjord Maritime.

Gründerne i selskapet, Øyvind Bakke, Stig Kalvenes og Vidar Rabben har stor tro på fremtidsmulighetene.

– Med vår komplementerende bakgrunn og over 40 års fartstid i havbruksnæringen, har vi evnen til raskt å sette oss inn i kundenes situasjon, og levere de beste løsningene i tett samarbeid med aktørene bransjen, påpeker Vidar Rabben.

Han legger til:

– Vår viktigste rolle er å støtte næringen med gode og fremtidsrettede løsninger for i fellesskap redusere utslipp og ikke minst nå næringens målsetning om nullutslipp innen 2050.

Selskapet har engasjert DNB Markets som rådgiver i prosessen.

Fjord Maritime tilbyr bærekraftige energiløsninger til havbruket og er blant annet kjent for sin Fjord Hybrid-løsning. De er etablert i Chile, Storbritannia, Nederland, Canada og Norge, og har 50 ansatte. Virksomheten omsatte for 180 millioner kroner i 2022.