Fisket 1.000 pukkellaks på ett døgn

Nyheter
0

I Varangerfjorden er det mange ganger mer pukkellaks enn atlanterhavslaks. Og snart vil fisken trekke opp i elvene.

«Vi har vært med sjølaksefiskere og det rapporteres om fangster på opptil 70 pukkellaks på få timers fiske, på et enkelt bruk. Siste døgn er det fanget anslagsvis 1000 pukkellaks i Varangerfjorden. Fiskene varierer fra 1-2,5 kg».

Det skriver konsulentfirmaet Naturtjenester i Nord på sin Facebook-side.

Les også: Havet koker: Enorme mengder uønsket pukkellaks i Lofoten

Foto: Naturtjenester i Nord

Maskevidde
Mye av den mindre fisken svømmer gjennom garnmaskene.

«Fisken er feit og i godt hold og er nå i sin beste kvalitet. Det er mye mat i havet. Som bildet viser er det garnmerker da disse er fisket med garn på 65-70 mm maskevidde. Sansynligvis vil den minste pukkellaksen gå gjennom garnbrukene. Det meste av pukkellaks som fanges av sjølaksefiskerne er hannfisk. Hunnene er slankere og går i større grad gjennom de grove garnene.»

I begynnelsen av juni kunne iLaks rapportere om rekordfangster av pukkellaks på forskningstokt i Norskehavet. Nå har stimer av den uønskede laksen nådd land.

Eksplodere
Foruten garnfangst tas det også pukkellaks på stang.

«Sjølaksefiskere gjør nå en vesentlig innsats og tar godt unna. Det fanges mange ganger mer pukkellaks enn vanlig atlanterhavslaks. At det også fanges endel med stang langs kysten er positivt for elvene», skriver Naturtjenester i Nord videre.

«Samtidig er nå pukkellaksen på tur opp i elvene og fangstene kommer også til å eksplodere i elvene de neste dagene.»

Foto: Naturtjenester i Nord