Fishbase landet storsmolt-kontrakt med Nova Sea

Nyheter
0

Fishbase Salmon og Nova Sea har underskrevet avtale der Fishbase Salmon skal levere stor laks for sjøsetting. Totalt innbefatter avtalen et volum på 2,4 millioner kilo settefisk.

Dette er den største avtalen som Dønna-baserte Fishbase noensinne har undertegnet.

– Fishbase Salmon har de siste årene økt produksjonskapasiteten på stor settefisk der man kombinerer bruk av resirkulering (RAS) av ferskvann med gjennomstrømning av saltvann. Denne unike kombinasjonen gjør at man kan produsere en settefisk som er stor og mer tilpasset det miljøet den skal ut i enn det som er vanlig i dag. Resultatet er bedre overlevelse i sjø som setter nye standarder for fiskevelferd og bærekraft i bransjen, sier Henry Thomassen, administrerende direktør for Fishbase Group, i en pressemelding.

Henry Thomassen. Foto: Fishbase

Fishbase har, siden 2016, jobbet aktivt med utvikling og optimalisering av laks til sjøsetting for å verifisere at en større og sterkere laks gir et bedre utgangspunkt for produksjon i sjø.

– Avtalen med Nova Sea er basert på denne kunnskapen og vil gi selskapet enda et verktøy når målsetning om bedre fiskehelse og høyere overlevelse i sjø skal oppnås. Vi ser frem til å samarbeide med Fishbase i årene som kommer, og finner deres tilnærming til større fisk i sjø meget interessant, sier Tom Eirik Aasjord, administrerende direktør i Nova Sea.

– Denne avtalen sikrer de 31 arbeidsplassene selskapet har på Dønna og gir mulighet til ytterligere utvidelse av anlegget på Bjørn, sier Thomassen.