Mandag åpner den finske sushikjeden Sushibar+Wine en restaurant i Posthallen i Oslo, og i mai åpnes ytterligere en i Bogstadveien.
Det skriver Finansavisen.
Kjeden har allerede fem restauranter i Helsingfors. Grunnlegger og administrerende direktør Anders Westerholm forklarer overfor avisen hvorfor de velger å åpne i nettopp Oslo.
– Vi bestemte at vi ville holde oss innen Norden, for der er de kulturelle forskjellene ikke så store. Vi har planlagt dette i to år, og Oslo ga oss en fin følelse. Det er en by som utvikler seg på en modig måte. Det er spennende når en by viser vilje til å fornye seg. I tillegg var det et naturlig valg fordi vi bruker mye norske råvarer; laks, sier Westerholm.
Ifølge Westerholm omsatte de fem restaurantene i Helsingfors for rundt 47 millioner kroner i fjor.
Totalt har kjeden investert i overkant av ti millioner kroner i Norges-satsingen så langt. Målet på sikt er å åpne totalt fem restauranter i Norge.