Finalistene er klare i NM for røkt og gravet laks og ørret 2015

Nyheter
923

Første del av NM i Røkt og Gravet Laks og ørret 2015 ble avviklet i Trondheim fredag 24. april. Fagjuryen har vurdert alle produktene og i fellesskap kommet frem til fem finaleprodukter for hver klasse; kaldrøkt laks, kaldrøkt ørret, varmrøkt laks, gravet laks og åpen klasse. Konkurransen i år samlet 28 produsenter fra hele landet, og til sammen ble 78 forskjellige produkter bedømt, skriver NSL i en pressemelding.

For 25. gang arrangerer Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL) NM i røkt og gravet laks og ørret i forbindelse med messen Aqua Nor. Bedømmingen gjøres i samarbeid med Høgskolen i Sør-Trøndelag, avdeling for Matteknologi og økonomisk støtte har konkurransen fått fra Norges Sjømatråd.

Selve kåringen gjennomføres i god tid før Aqua Nor 2015 arrangeres, og messen vil bli benyttet til å sette ramme rundt selve prisutdelingen.

Finaleproduktene skal i neste omgang bli bedømt av 24 dommere. Totalt vil nærmere 100 personer være involvert i kåringen av Norges beste lakseprodukt.

Finalistene ble:

KALDRØKT LAKS

  • Mikals Laks
  • Fiskeeksperten Reinhartsen
  • Brødr.Remø
  • Espevær Røykeri
  • Anitas Sjømat

KALDRØKT ØRRET

  • Bofisk
  • Isfjord Norway
  • MaxMat
  • Fiskeeksperten Reinhartsen
  • Sotra Fiskeindustri

GRAVET LAKS

  • Brødr. Remø
  • Hansens Røkeri
  • Sotra Fiskeindustri
  • Norsk Sjømat
  • Isfjord Norway

VARMRØKT LAKS

  • Brødrene Hjønnevåg
  • Espevær Røykeri
  • Mikals Laks
  • Dolmøy Seafood
  • Fiskeeksperten Reinhartsen

ÅPEN

  • Bofisk
  • Fiskeeksperten Reinhartsen
  • MaxMat
  • Espevær Røykeri
  • Leiren Laks

– Fagjuryen var godt fornøyd med kvaliteten på de deltakende produktene under årets konkurranse. Mange gode produkter og et jevnt godt nivå. Det var bra deltakelse i alle klassene og vi er spesielt fornøyd med at den nye klassen for kaldrøkt ørret ble tatt så godt imot. I forhold til antall produkter er det klassen for kaldrøkt laks som skiller seg fra de andre med bortimot dobbelt så mange produkter. I denne gruppen er det derfor svært vanskelig å bli en av de fem finalistene, sier fagsjef Kari Griegel i NSL.