Fikk overlevert nytt 27 meter langt servicefartøy

Nyheter
2874

Mandag 16. november overleverte Sletta Verft nybygget «Multi Energy» til FSV Group i Molde.

Fartøyet er et 27 meter langt frakte- og servicefartøy, og er verftets byggenummer 183, og er identisk med NB 186 som skal leveres i mai 2021.

Fartøyet som er spesielt utviklet for frakte- og slepeoppdrag, service og support i
havbruksnæringen, er utviklet av FSV Group og Solstrand Trading. Det nye fartøydesignet har lagt stor vekt på økt kapasitet og på å ta i bruk nyvinninger av utstyr, systemer og løsninger for sikre og effektive operasjoner om bord.

– Vi er veldig fornøyd med å få levert et fantastisk fartøy. De siste ukene med testing har bekreftet at vi får en kraftplugg av et fartøy med svært gode sjøegenskaper og arbeidsforhold om bord. Som alltid i FSV har vi fokus på gode og sikre tekniske løsninger for de som arbeider på dekk, og det siste tilgjengelige innen sikkerhetsutstyr er å finne om bord i fartøyet. For å tilfredsstille fremtidige miljøkrav, har vi også installert et diesel-elektrisk fremdriftssystem i kombinasjon med en batteripakke på 270 kWH. Dette er den største batteripakken installert på et større servicefartøy i havbruksnæringen, og gir store miljøgevinster, sier Arild Aasmyr, daglig leder i FSV Group, i en pressemelding.

FSV Group har mange båter i vente de neste årene, med hele seks båter i bestilling.

– Neste år tar vi ut flere båter fra Sletta Verft. Vi opplever god etterspørsel og vekst i rederiet, noe som er et resultat av meget dyktig mannskap og en moderne flåte, sier Aasmyr.

Kåre Sletta, daglig leder ved Sletta Verft, er fornøyd med leveransen.

– “Multi Energy» er et resultat av et godt og lokalt samarbeid. Her har rederi, designere, skipsbyggere, utstyrs- og tjenesteleverandører fra regionen jobbet godt i lag, og skapt en trivelig og effektiv arbeidsplass for FSV Group sitt team om bord. Vi er stolt over å ha levert et så moderne fartøy og jeg ønsker å rette en stor takk til FSV Group for tilliten, og gleder oss over å være godt i gang med byggingen av de neste fartøyene til rederiet, sier han.