Fikk 50 millioner kroner i EU-midler: – Målet vårt er å bli verdensledende på akvakultur

Nyheter
1099

Trøndelag fylkeskommune har fått 50 millioner kroner fra EU for å bli best på akvakultur.

Det er gjennom verdens største utdanningsprogram, EUs Erasmus+, at Trøndelag fylkeskommune har fått tildelt midlene, ifølge Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning (DIKU).

Fylkeskommunen skal lede et stort europeisk samarbeidsprosjekt, som handler om både skoleutvikling og næringsutvikling. Prosjektet består av fire videregående skoler og flere bedrifter i Norge, Sverige, Finland og på Island. Blant annet er frøyaoppdretter SalMar involvert.

Rektor Espen Arntsberg (t.v.) og Dag Willmann. FOTO: Privat

Prosjektet ledes av Dag Willmann, som til daglig er senterleder på Guri Kunna videregående skole. Han sier målet til skolen er «å bli verdensledende på akvakultur».

– Kongstanken er å drive skoleutvikling. Å forbedre utdanningen vår. Utvikle oss videre, sørge for at vi tilbyr verdens beste utdanning innen fiskeoppdrett. Da trenger vi enda tettere koblinger til næringen. Vi trenger en utdanning som svarer bedre på næringens behov, sier han.

Prosjektet er en pilot som kan få stor betydning for fremtidig politikk- og programutvikling på EU-nivå, ifølge DIKU.

– Det er litt skremmende også. Det er et voldsomt stort prosjekt for en forholdsvis liten skole. Prosjektet skal totalt administrere over 50.000 kroner hver eneste dag i fire år, sier Willmann videre.

Formell oppstart av prosjektet var 1. november.