Færøyisk fôr og stor smolt skal kutte SSC-kostnader med 2,60 kroner per kilo

Nyheter
926

Varlser store investeringer i kjølvannet av oppkjøpet av The Scottish Salmon Company (SSC).

Bakkafrost-sjef Regin Jacobsen arrangerte torsdag morgen en pressekonferanse via nett-TV fra Glyvrar på Færøyene.  Her utdypet han sine planer med SSC-oppkjøpet.

– Ser vi på delingen av inntektene, har Bakkafrost store deler av inntektene fra Amerika og Asia, mens SSC har under 20 prosent av salget utenfor EU. Dette kjøpet vil gi oss muligheter til å diversifisere salget vårt ytterligere og gir oss en enda sterkere markedsposisjon, sa Jacobsen, ifølge TDN Direkt.

– Vi mener investeringene vi har gjort på Færøyene kan bli replikert. Systemene vi har brukt på Færøyene har en sterk track record, og dette vil ha en verdi i Skottland og.

Bakkafrost-sjefen ser kostnadsbesparelser i SSC på opptil 2,6 kroner per kilo, fullt utnyttet om to år. Dette vil særlig bli drevet av egen smolt og eget fôr.

– Vi har kapasitet i eksisterende investeringsprogram på fiskemel, fiskeolje og fôr. Vi ser sterke synergier i å bruke eget fôr i operasjonen i SSC, og er klare på vår strategi om å produsere større smolt. Vi mener smolt er nøkkelen til å drive biologien fremover, og vil fremover gjøre rettede investeringer innen dette segmentet, sa Jacobsen.