Evoy innleder samarbeid med Hukkelberg

Nyheter
0

Florøselskapet Evoy har gjort seg bemerket for sin hurtiggående el-båt satsning, ikke minst med nøkkelferdige utenbordsmotorer med batteri. Nå har Evoy signert en partnerskapsavtale med aukraverftet Brødrene Hukkelberg.

Begge selskaper har arbeidet med å integrere Evoys innenbordsmotor-systember til Hukkelberg Boats design. Evoy tilbyr markedets kraftigste innenbordsmotor med en kapasitet på 400 og 800 hestekrefter for båter opp til 50 fot.

Hukkelberg Boats tilbyr en lang rekke arbeidsbåter i aluminium. Modellene er fleksible og er tilrettelagt for en betydelig grad av skreddersøm. Den første båten med helelektrisk fremdrift er basert på Flying Fish Z-serien, hvis modeller fra åtte til tolv meter vil inkludere Evoys Hurricane Force Series inneenbordsmotorer.

– Med Evoys systemer ombord er vi i stand til å oppfylle kravene til våre kommersielle kunder når det gjelder å tilby kostnadsbesparende løsninger uten å gå på kompromiss med kraft og hastighet, samtidig som vi reduserer karbonavtrykk og støynivå. Vi er veldig glade for å ha funnet en perfekt partner i Evoy for å posisjonere Hukkelberg Boats strategisk i det raskt voksende markedet for elektriske fartøyer og skiftet mot ren energi til sjøs, uttaler Øyvind Sommer Hukkelberg i en pressemelding.

Det hurtigvoksende markedet for elektriske båter ventes å nå en størrelse på 15,6 milliarder dollar innen 2030, drevet av etterspørsel for elekstriske og hybride fremdriftsystember fra cruiseturisme, ferger, laste- og containerskip, redningsbåter og militære fartøyer.

Evoy og Hukkelberg er særlig rettet mot redningsfartøyer, arbeidsbåter for fiskeoppdrett og dykkerbåter.

– Vi er veldig glade for å samarbeide med en så viktig partner som Hukkelberg Boats, som tilbyr et bredt spekter av alternativer for forskjellige segmenter. Når vi vokser, utvikler teknologien vår seg også, og samarbeid med slike smidige partnere lar oss tilby avanserte teknologikapasitet. Vi jobber allerede med flere potensielle kunder for denne typen fartøyer og ser frem til å fortsette samarbeidet med Hukkelberg Boats og dele våre samlede tilbud til vår kundedatabase, kommenterer Per Arne Fagervoll Meek, CCO i Evoy.