Arctic Filet har produsert 4.300 tonn ferdigvarer til en verdi av 328 millioner kroner på ett år, men produksjonen har ikke gått knirkefritt.
4. november 2016 åpnet fiskeriminister Per Sandberg verdens første CO2 baserte medstrømsfryseri hos Arctic Filet i Torsken. Anlegget som eies av Villa Seafood sammen med Wilsgård Fiskeoppdrett, er utstyrt med et SuperFreeze system fra Kuldeteknisk som muliggjør innfrysning ved temperaturer ned mot -50 grader celsius. Samtidig tar det vare på all energien denne kuldeproduksjonen medfører.
Denne energien brukes til nesten gratis oppvarming av store mengder vann, oppvarming av grunnen under fryseriet, tining av snø på lastesoner utendørs i vinterhalvåret, tining av is som kommer inn med fisken og oppvarming av luften på fabrikken vinterhalvåret.
Høye laksepriser ga problemer
Driften har imidlertid ikke vært helt problemfri siden oppstart. Det har vært utfordringer i forbindelse med innkjøring av de nye tekniske innovasjonene, og parallelt har Arctic Filet hatt tidenes høyeste laksepriser i oppbyggingsperioden.
Som et resultat av dette var tallene røde frem til sommeren, men siden sommerferien har den tekniske driften fungert bra, lakseprisene vært noe lavere og Arctic Filet regner med å gå ut av året med et lite pluss.
Jobber med flere prosjekt
Arctic Filet har inngått flere partnerskapsavtaler med strategisk viktige kunder i flere verdensdeler, som gjør at man nå satser på ytterligere utvikling av produksjonslinjene. Fokus vil være på robotisering for å øke både kapasitet og kvalitet ytterligere.
For Torsken har den økte aktiviteten hos både Arctic Filet og Wilsgård Fiskeoppdrett ført med seg både nye utfordringer og nyvunnen selvtillit. En utfordring har vært mangel på boliger for de nyansatte. Wilsgård Eiendom har satt i stand fire leiligheter ved Torskensenteret samt bygget en firemannsbolig som er klar til innflytting ved årsskiftet. Dette har forbedret boligsituasjonen.
For 2018 ser både Arctic Filet og Wilsgård for seg en ytterligere økning i aktiviteten og man jobber med flere prosjekt både innenfor oppdrett, bioteknologi og robotisering.