– Her etablerer vi pop-up konseptet «LAKS» med fiskemarked, sjømatrestaurant og designforretning. I åtte dager vil huset på 200 kvadratmeter by på en totalopplevelse av det beste vi kan by franskmenn, sier sjømatutsending Maria Grimstad de Perlinghi.
Matens opphav er viktig
Frankrike er et matmekka med en befolkning som elsker kvalitetsmat. Franskmennene er opptatt av matens opprinnelse og tilblivelse, og de har virkelig omfavnet den norske laksen som en av sine favoritter.
I fjor ble Frankrike vårt andre største eksportmarked, og hittil i år har Norge eksportert 115 617 tonn sjømat til en verdi av 4,9 milliarder kroner. Og det er laksen som er favoritten. Eksportstatistikken per oktober i år viser at det er eksportert laks for 4,3 milliarder kroner, skriver Norges Sjømatråd i en pressemelding.
Michelin-kokk serverer
I den kommende etableringen «LAKS», som varer i åtte dager, vil sjømaten være hovedattraksjonen gjennom et fiskemarked som drives av en profesjonell fiskehandler med tittelen «meilleur ouvrier de France», som er den høyeste utmerkelsen man kan få for et håndverk.
Michelin-kokken Benallal Akrame, som beskrives som en av landets mest framtredende unge kokker med to stjerner, byr også på show-coocking med norsk sjømat av ypperste klasse.
Total sjømatopplevelse
– Her blir det nok rift om plassene da vi bare har plass til 11 gjester ved hver bordsetting. De besøkende får også mulighet til å kjøpe med seg andre norske matvarer, samt et utvalg norsk design. I samarbeid med norske aktører, hvorav Innovasjon Norge og den Norske Ambassaden, kommer vi også til å dekorere huset med norske møbler og norsk kunst for å skape en total norsk sjømatopplevelse, forteller Grimstad de Perlinghi som ser forventningsfullt fram åpningen av «LAKS».