Et kombinert slakteri for oppdrettstorsk og -laks har åpnet dørene på Sunnmøre

Nyheter
0

Finefish kjøper fisk for egen omsetning.

– Kjøp og slakting av beredskapsfisk er allerede godt i gang, sier Ole Sande.

51-åringen er daglig leder i Finefish.

– Det er fabrikken vår på Sandshamn, tidligere Sandefisk, som vi har bygget om til å også kunne jobbe med oppdrettsfisk. Et nytt slakteri på Sunnmøre for laks og torsk, forteller Sande.

Fusjon
Det har vært fiskemottak for hvitfisk siden 1995. Bedriften het Sandefisk inntil en fusjon med Finefish i 2021. Etablering av slakteri for laks og oppdrettstorsk skjer fra og med september i år.

– Finefish står bak satsingen på egne bein. Selskapet eies av GO group, som igjen eies av undertegnede og Gjermund Bringsvor. Akkurat nå pågår innkjøringsfasen, så vi er ikke fullt oppe og går med maks kapasitet enda, sier han til iLaks.

– Kapasitet sløying av laks per skift er 50-70 tonn – alt etter størrelse. Kapasitet sløying av torsk per skift er cirka 50-70 tonn, fortsetter Sande.

Kombinasjonen av laks og torsk har en naturlig forklaring.

– Vi har omsetning og produksjon av hvitfisk, så der passer oppdrettstorsk fint inn på våre produksjonslinjer, forklarer han.

Startet
Fosnavåg-bedriften Finefish omsatte for 195,7 millioner kroner i 2022.

– Vi er ikke et leieslakteri, men kjøper fisk for egen omsetning. For laks har vi allerede startet med kjøp og sløying av beredskapsfisk. Vårt fortrinn er stor fleksibilitet og at vi alltid har en løsning for mottak, skryter han.

Sande kan avsløre at de har videre ekspansjonsplaner i Sandshamn i tiden som kommer.

– Vi har tenkt etablering av filetlinje for laks fra og med sommeren 2024, sier han.

Dronefoto: Finefish