Et av de eldste verftene i Nord-Norge er konkurs: – Oppdrettsnæringen var en betydelig kunde hos oss

Nyheter
1303

Vesterålen tingrett har åpnet konkurs i Sortland-baserte Blokken Skipsverft.

Det går fram en melding i Brønnøysundregistrene.

Under virksomhetsområder på hjemmesiden, skriver verftet at de driver med reparasjon, vedlikehold og ombygging av fartøy samt konstruksjoner for oppdrettsnæringen. De opplyser også at de leverer nybygg til samme næring.

– Oppdrettsnæringen var en betydelig kunde hos oss, bekrefter daglig leder Anders Rasmussen i en e-post til iLaks.

Ifølge en pressemelding fra Blokken Skipsverft, som først ble gjengitt i lokalavisen VOL, rammet pandemien hardt. Selskapet har tapt omtrent fem millioner kroner på grunn av Covid-19. Rundt 25 ansatte mister jobben.

– Etter å ha levert et positivt 2019 gikk selskapet inn i 2020 med optimisme. Ryggsekken av svake økonomiske resultater vi opparbeidet oss før 2019 ble imidlertid for tung å bære når vi plutselig fikk koronasituasjonen å håndtere. Resultatet er dessverre at vilkårene for forsvarlig drift ikke lengre er tilstede for selskapet. Derfor har styret måttet fatte beslutningen om å begjære oppbud, sier Kristian Eilertsen, styreleder i Blokken Skipsverft i en pressemeldingen.

Første skiftesamling i saken avholdes 26. mars.

Ifølge hjemmesiden til Blokken Skipsverft ble bedriften etablert i 1898, og det gjør det til et av de eldste verftene i Nord-Norge.