– Et av de beste oppkjøpene som er gjort noen gang i denne sektoren

Nyheter
0

Investeringsdirektør Gaute Eie i Eika Kapitalforvaltning applauderer for SalMars fusjonsplaner sammen med Norway Royal Salmon (NRS), som ble kjent mandag morgen. Eie sier det er «ekstremt imponerende av SalMar, at de klarer å få tak i dette også».

– De klarer å få tak i et selskap som sammen med Salmonor produserer nesten 100.000 tonn laks til en veldig fair pris, sier Eie til E24.

Eika-fondene er forøvrig på eiersiden i SalMar.

Les også: – Sammenslåingen vil gi økt kraft og verdiutvikling på tvers av selskapene

– Vi kunne alltid drømt om en høyere pris, men de er også mest sannsynlig de som er best til å utnytte de ressursene som ligger i NRS. Det viser at de er dyktige operasjonelt og på det finansielle, sier han.

Honørordene fra den tidligere aksjemegleren står i kontrast til kapitalforvalter Jan Petter Sissener, som overfor Dagens Næringsliv bemerker at NRS-budet er lavere enn hva SalMar presenterte i august, samtidig som «lakseaksjene steget 16–17 prosent».

– Dagens melding fra Salmar er komplisert og teknisk, men vi ser også at den implisitte prisingen som NTS-aksjonærene får, justert for kursen i rederiet Frøy, er vesentlig høyere enn det NRS-aksjonærene får, sier Sissener til DN.