Eriksson vil ha dispensasjon til å fly norsk laks over Russland

Nyheter
776

Administrerende direktør Robert Eriksson i Sjømatbedriftene frykter eksportstopp under koronakrisen, og vil at regjeringen skal kontakte russiske myndigheter for å få lov til å fly norsk laks over Russland.

I en NTB-melding gjengitt av flere medier, inkludert ABC Nyheter, ber administrerende direktør i bransjeorganisasjonen Sjømatbedriftene Robert Eriksson om at samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) kommer på banen:

– Jeg ønsker at han oppretter kontakt med sin russiske kollega for å se på muligheten for å få til en dispensasjon for det russiske luftrommet, slik at flyselskaper som nå kan bistå, får muligheten til å fly sjømat ut til markedene som etterspør mer norsk sjømat, sier Eriksson.

Det er kun SAS og Finnair i Norden som i dag får fly over Sibirkorridoren, som er den raskeste veien til Kina, Sør-Korea og Japan. Begge disse flyselskapene har blitt hardt rammet av koronakrisen.

Finnair har avlyst alle flyavganger til Kina fram til slutten av april på grunn av koronapandemien. Flyselskapet har også utsatt åpningen av den nye flyruten til Busan i Sør-Korea.

SAS har også innstillt mesteparten av virksomheten, og har permittert 90 prosent av de ansatte. Den danske og svenske regjeringen har gått sammen om å stille garantier på totalt tre milliarder svenske kroner, som skal hjelpe SAS med de mest akutte økonomiske konsekvenser som følge av koronaviruset.