EQT byr 8,6 milliarder kroner for Torghatten

Nyheter
1711

Nordnorsk trafikkjempe kan bli overtatt av oppkjøpsfond.

Torghatten er storspiller innen norsk samferdsel. Brønnøysundselskapet driver 85 ferger og hurtigbåter, 1.570 busser og 45 fly, sistnevnte gjennom datterselskapet Widerøe. Selskapet har virksomhet fra Finnmark i nord til Agder i sør. 

Innen oppdrettsnæringen er Torghatten den fjerde største eier i NTS, og eier dessuten Maritime Ventures og Seløy Undervannsservice.

Kontanttilbudet, som ble presentert i en en melding fra Torghatten og EQT onsdag morgen, er på 175 kroner per aksje, ekskludert luftfartssegmentet.

Torghatten planlegger å distribuere selskapets 66 prosent eierskap i WF Holding, som eier Widerøe, gjennom nyetablerte Flyco til Torghattens aksjonærer før eller knyttet til utførelsen av oppkjøpstilbudet, hvor aksjonærer vil motta en aksje i Flyco for hver aksje de eier i Torghatten. Hver aksje i Flyco er verdsatt til 17 kroner før distribuering.

Foto: Widerøe

Basert på overnevnte, er verdsettelsen av Torghatten 192 kroner per aksje, opplyses det videre.

Styret i Torghatten anbefaler enstemmig tilbudet, og har inngått avtaler på visse vilkår for å kjøpe aksjer av Torghattens største aksjonærer, som representerer rundt 53,62 prosent av utestående aksjer.

Blant eierne som nå kan realisere gevinst er investeringsselskapet Torgnes, eid av oppdretterfamilien Torgnes i Brønnøysund. Torgnes eier 1,74 prosent av Torghatten, og de 825.153 aksjene verdsettes nå til 158,4 millioner kroner.