Entreprenør sprengte vekk vei: Wilsgård Fiskeoppdrett stenger slakteri

Nyheter
921

Torsken, Hamn og Gryllefjord på Senja er uten veiforbindelse etter at 50 meter av fylkesvei 86 ved Lesbervatnet raste ut i forbindelse med at en entreprenør skulle sprenge vekk berg for å gjøre ferdselen tryggere. Hendelsen rammer også Wilsgård Fiskeoppdrett, som tirsdag stengte sitt lakseslakteri i Torsken.

– Det er ingen som har det mer travelt enn en død laks. Og så lenge vi ikke er trygge på at veien åpner igjen fort, kan vi ikke ta sjansen på å slakte mer. Vi har allerede et vogntog stående, som ikke kommer seg ut, sier daglig leder Fredd Wilsgård til NRK.

Geotekniker Øyvind Hellum i Statens vegvesen sier at det kan ta en uke før veien på rasstedet kan kjøres på.

Ifølge NRK er rundt 700 mennesker berørte av at veien er stengt. Torsken og Berg kommune har også satt i verk flere sikkerhetstiltak.

Wilsgård har rundt 70 ansatte i Torsken. Ifølge Fredd Wilsgård står det også et vogntog på andre siden av veisperringen, som skulle frakte fisk til filetfabrikken.

– Vi er i kontakt med Statens vegvesen, og vi diskuterer hvilke andre løsninger som finnes dersom vi blir nødt å få varer inn og ut. Et alternativ er ferge mellom Gryllefjord og Andenes. Det undersøkes også om det er noe Forsvaret kan bidra med, sier Wilsgård.